Skip to main content
THEORIE

Voorkeurshouding

We hebben het over een voorkeurshouding wanneer een baby meer dan 75% van de tijd zijn hoofdje in dezelfde positie houdt.

LEES VERDER ►
OEFENING

Shantala massage

Het is heerlijk om je baby na het split-splet-splat in bad in te smeren en te masseren. Dit is een leuke afwisseling voor het huid-op-huidcontact met je bébé.

LEES VERDER ►
THEORIE

Reflux

In de baby.skills-kalender heb je kunnen lezen wat reflux is en welke oefeningen je het beste kunt doen om dat tegen te gaan en het ongemak te verzachten.

LEES VERDER ►
THEORIE

Ontwikkeling baby

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Maar hoe kun je dan zeggen wat een normale ontwikkeling is?

LEES VERDER ►
THEORIE

Tenenlopen

Sommige kinderen lopen op hun tenen. De oorzaak hiervan is vaak niet bekend. In de baby.skills-kalender krijg je advies over wat je het beste met je kleintje kunt oefenen.

LEES VERDER ►
SHOP NU!

Nienke Bergsma

FOUNDER

Mijn naam is Nienke Bergsma en ik ben vijftien jaar kinderfysiotherapeut en ik werk in een revalidatiecentrum. Vorig jaar kwam ik op het idee om een kalender te schrijven waarin ik kersverse ouders meeneem in de sensomotorische ontwikkeling van hun baby, van dag 1 tot zelfstandig lopen. Lees meer.

Follow us on Instagram